Alba informatie

Alba is hét betaalmiddel tijdens het Hielander Whisky Festival Alkmaar.

Tijdens het festival wordt gebruiken we de ALBA als betaalmiddel. Deze zijn te verkrijgen in het midden van de kerk bij twee verschillende ALBA-verkooppunten. Maar, voordat u ALBA's wilt aanschaffen, loop vooral eerst even rond langs de verschillende stands. Hieronder zullen we toelichten wat uw voordeel hierdoor is.

Tijdens eerdere edities hebben we gezien, dat veel bezoekers denken dat er voor iedere whisky altijd bijbetaald moet worden. Let op, dit is dus niet het geval. Veel van onze standhouders willen u zeker GRATIS een whisky schenken, waarvoor dus niet bijbetaald hoeft te worden.

We weten uit andere jaren dat ongeveer een kwart van de aangeboden whisky's zonder extra bijbetaling wordt uitgeschonken: de zogeheten VERWENNERIJTJES voor de bezoekers! U kunt tijdens het genieten van deze verwennerijtjes meteen een goede uitleg krijgen over bijvoorbeeld het type, de geur en de smaak van de whisky. ECHT, DAAR STAAN DE DESKUNDIGEN VOOR!

Ook zijn er elk jaar standhouders aanwezig, die de whisky zelf maken. Zij zijn er voor u, als u het leuk vindt, om daar ook nog eens een goede uitleg over te krijgen van hetgeen deze standhouder voor u uitschenkt.

Dus, met meer dan 2000 verschillende whisky’s op ons festival is het echt niet altijd nodig om gelijk naar de Albastand te lopen. Ga gerust eerst eens rondkijken welke mooi whisky’s er allemaal zijn. Immers, een mooie whisky met een heerlijke geur en smaak hoeft zeker niet altijd heel kostbaar te zijn. En ja, mocht je dan toch een bijzondere whisky hebben gevonden waar extra ALBA's voor nodig zijn, dan heeft u tijdens de sessie al veel kunnen ontdekken om uw juiste keuzen te kunnen maken.

Loop daarom gerust eerst even rond. Er zijn genoeg verwennerijtjes te vinden!